Drugar – Legijata

Блажеј: Тие два збора одат во пар, љубов и верност едниот пропаѓа без друг како бунар без дно. Кога некој толку близок не си чист ни да му видиш лице, си ГОЛЕМ пријател, во душа ситен. Додуша лицемер од некој толку ценет, па се осеќаш ко заглавен со нозете во цемент. И како тече време […]